top of page
  • Foto van schrijverFCR Media

Aanbrengen van decoratieve boomschors

Het tuinseizoen is weer begonnen met het mooie weer! Naast het planten van bloemen en struiken, is het belangrijk aandacht te besteden aan de bodem van je tuin. Een essentieel onderdeel hiervan is decoratieve boomschors. In deze blogpost bespreken we de voordelen van boomschors en geven we tips voor het aanbrengen ervan.

boomschors


Wat is boomschors en waarom is het belangrijk?

Boomschors is de buitenste laag van de stam en takken van een boom en beschermt deze tegen externe invloeden zoals extreme temperaturen en uitdroging. Voor je tuin heeft boomschors ook tal van voordelen:

  • Vocht vasthouden: Het houdt vocht vast in de bodem, waardoor planten minder snel uitdrogen.

  • Onkruid onderdrukken: Het onderdrukt onkruidgroei door het licht van de bodem weg te nemen.

  • Wortelbescherming: Het beschermt de wortels van planten tegen extreme temperaturen.

  • Natuurlijke uitstraling: Het geeft je tuin een verzorgde en natuurlijke look.


Hoe breng je decoratieve boomschors aan?

Het aanbrengen van boomschors is eenvoudig:

  1. Verwijder al het onkruid en oude boomschors.

  2. Breng indien gewenst een anti-worteldoek aan om toekomstige onkruidgroei te voorkomen.

  3. Strooi een laag van 5-10 cm boomschors over het gebied.

  4. Verdeel de schors gelijkmatig met een hark, en zorg ervoor dat deze niet direct tegen de stammen van planten aankomt om schimmelvorming te voorkomen.

Kies voor een kwaliteitsproduct van een betrouwbare leverancier. Goedkope schors kan verontreinigingen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je planten.


Duurzaamheid en hergebruik van boomschors

Boomschors is een duurzaam product, afkomstig als bijproduct van de houtindustrie. Oude boomschors hoef je niet weg te gooien; je kunt het hergebruiken. Na verloop van tijd verliest het zijn decoratieve waarde, maar het kan worden verwerkt in de bodem om organische stoffen toe te voegen of gebruikt worden als mulchlaag in minder zichtbare delen van je tuin.

Boomschors als sfeermaker in je tuin

Decoratieve boomschors kan een sfeerbepalend element in je tuin zijn. De natuurlijke uitstraling past bij veel tuinstijlen, van landelijk tot modern. Door te spelen met verschillende kleuren en maten creëer je een unieke en persoonlijke look. Gebruik het rond een vijver of waterelement voor een natuurlijke overgang, of creëer een sierlijk pad door je tuin met boomschors.


Conclusie

Decoratieve boomschors biedt praktische voordelen zoals vochtregulering en onkruidonderdrukking, en geeft je tuin een verzorgde, natuurlijke uitstraling. Met het tuinseizoen in volle gang is het de perfecte tijd om je tuin op te frissen met een nieuwe laag boomschors. Door te kiezen voor kwaliteit en het zorgvuldig aan te brengen, kun je jarenlang genieten van een mooie en gezonde tuin.


Voor een betrouwbare leverancier van hoogwaardige boomschors kun je terecht bij Convens te Balen. Hun producten garanderen duurzaamheid en optimale resultaten voor je tuin.

Dus trek je tuinhandschoenen aan, pak een hark en ga aan de slag met decoratieve boomschors voor een tuin waar je trots op kunt zijn!


0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page