top of page
  • Convens

Wat is het belang van het laten keuren van uw stookolietank?

Investeren in een efficiënt verwarmingssysteem

Wordt uw woning nog verwarmd met een stookolietank, dan bent u er ongetwijfeld van op de hoogte dat uw mazouttank regelmatig gekeurd moet worden. Dat hoeft u niet alleen als een kost te zien, maar ook als een goede investering in een efficiënt verwarmingssysteem.

Is een keuring verplicht?

Of een keuring van uw stookolietank verplicht is, hangt af van een aantal factoren. Wie over een ondergrondse mazouttank van minder dan 6.000 liter beschikt, moet deze om de vijf jaar laten controleren. Gaat het om een grotere tank, dan is eveneens een keuring verplicht. Voor een ondergrondse tank is dat om de twee jaar. Bij een bovengrondse mazouttank slechts om de drie jaar. De keuring moet worden uitgevoerd door een erkende professional.


Waarom is het laten keuren van uw stookolietank belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom het laten keuren van uw mazouttank belangrijk is. In de eerste plaats wil de overheid het risico op bodemverontreiniging – en dus ook grondwaterverontreiniging – verkleinen. Uw tank keuren is niet alleen noodzakelijk voor het milieu of om in orde te zijn met de wetgeving, maar heeft ook persoonlijke voordelen.


Is er een lek in uw mazouttank, dan zou uw verzekering wel eens moeilijk kunnen doen omtrent het vergoeden van de kosten als uw mazouttank niet tijdig gekeurd is geweest. Ook qua veiligheid is een keuring belangrijk. Een gekeurde mazouttank garandeert immers een veilige opslag van brandbare stoffen zoals mazout.


Het laten keuren van uw stookolietank zorgt er ook voor dat u eventuele gebreken tijdig opmerkt waardoor deze hersteld kunnen worden vooraleer het erger wordt. Dat bespaart u niet alleen kosten, maar het verlengt ook de levensduur van uw stookolietank en dus uw verwarmingssysteem.


Reken op Convens Brandstoffen voor de levering van uw mazout

Is uw stookolietank tijdig gekeurd, dan kan een vlotte en veilige levering van mazout plaatsvinden. Voor het leveren van mazout kunt u een beroep doen op Convens Brandstoffen in Balen, de brandstofspecialist in Limburg.

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page